Ελλάδα
Επικοινωνία | Global Site
12ο Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ-Docfest 13-18 Νοεμβρίου / Χαλκίδα 2018

Η FUJIFILM HELLAS είναι χορηγός της εκδήλωσης.

Το φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ-docfest, φέτος ολοκληρώνει 12 χρόνια επιτυχημένης λειτουργίας του. Από την ίδρυση του το 2006 και κάθε χρόνο διεξάγεται τη 2η βδομάδα του Νοεμβρίου στην πόλη της Χαλκίδας. Είναι το μοναδικό διαγωνιστικό φεστιβάλ ντοκιμαντέρ που λειτουργεί στη χώρα μας, ενώ συγκαταλέγεται ανάμεσα στις σημαντικότερες διοργανώσεις Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ διεθνώς.

Στο επίσημο πρόγραμμα του συμμετέχουν περίπου 100 ταινίες απ’ όλη την Ελλάδα. Οι προβολές διαρκούν επτά (7) ημέρες. Είναι ολοήμερες, από τις 8 το πρωί έως τις 2 το βράδυ, συνολικά 200 ώρες προβολών σε δύο (2) αίθουσες. Το Φεστιβάλ παρακολουθούν ετησίως 10.000 θεατές και 2.000 μαθητές. Κάθε χρόνο το Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ-docfest φιλοξενεί 200 κινηματογραφιστές καθώς και σημαντικούς εκπροσώπους των γραμμάτων και των τεχνών.

Στα 12 χρόνια διεξαγωγής του το Φεστιβάλ έχει προβάλλει πάνω από 2.000 ντοκιμαντέρ στο επίσημο πρόγραμμα του, ενώ 200 ντοκιμαντέρ έχουν προβληθεί στο πλαίσιο αφιερωμάτων. Το Φεστιβάλ έχουν παρακολουθήσει περισσότεροι από 2.000 δημιουργοί ντοκιμαντέρ.

Σε συνεργασία με Ευρωπαϊκά Φεστιβάλ, Πρεσβείες και ξένα Ινστιτούτα το Φεστιβάλ παρουσιάζει ξένες ταινίες ντοκιμαντέρ, στο πλαίσιο του αφιερώματος «Γνωριμία με Ξένες Κινηματογραφίες», με στόχο την επαφή του κοινού και των δημιουργών με τη σύγχρονη ξένη κινηματογραφία.

Φέτος θα προβάλλει 20 ισπανόφωνα ντοκιμαντέρ παραγωγής 2017 σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Θερβάντες.

Το Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ-docfest έχει εξελιχθεί σε σημαντικό θεσμό με διακριτή και αναγνωρίσιμη διεθνή ακτινοβολία. Είναι μέλος ευρωπαϊκών και διεθνών φορέων και δικτύων ενώ τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού από το 2007.

© FUJIFILM Ελλάδα