Ελλάδα
Επικοινωνία | Global Site
Ανθισμένες Ροδακινιές 2022: Αναγέννηση!

Και εκεί που είπαμε να πάρουμε μια ανάσα από τη δίνη της επιδημίας του κορωνοϊού, ήρθαν τα χιόνια και ο παγετός, ήρθαν και τα δεινά του πολέμου. Η Άνοιξη όμως δεν κρατιέται… Έρχεται! Και μετά από δύο χρόνια αναγκαστικής αδράνειας είμαστε έτοιμοι να ξαναπιάσουμε το νήμα και να βρεθούμε και πάλι στον κάμπο της Βέροιας, για ν’ απολαύσουμε την εφήμερη ομορφιά των Ανθισμένων Ροδακινιών. Ένα φαινόμενο με μικρή διάρκεια, αλλά απίστευτη ομορφιά! Μοναδικό στην ελληνική ύπαιθρο, εφάμιλλο των ανθισμένων κερασιών της Ιαπωνίας.

Οι Ανθισμένες Ροδακινιές είναι μια ευκαιρία να εκθέσουμε τη ματιά μας σε ένα ονειρικό περιβάλλον, να μεταδώσουμε τη θετική μας ενέργεια μας, να ζήσουμε μερικές μέρες μέσα στα άνθη, να τα ζήσουμε και να εκτιμήσουμε ξανά τις μικρές, ζωτικής σημασίας, χαρές της ζωής! Είναι το δικό μας «Χανάμι», η ευκαιρία, να Αναγεννηθούμε μέσα από την ανοιξιάτικη ζωντάνια της φύσης.

 

TIP ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΣΧΕΔΙΑΖΟΥΝ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΟΥΝ ΤΗ ΒΕΡΟΙΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ: Φέτος, το φαινόμενο δημιουργείται εντός του διαστήματος 15 Μαρτίου ως 4 Απριλίου (το απόγειο αναμένεται από 20 ως 30 Μαρτίου).

 

Αναλυτικά οι δράσεις που διοργανώνει φέτος ο ΤΟΒ:

 

  •  Ποδηλατάδα στις Ανθισμένες Ροδακινιές

Κυριακή 20/3/2022

Ώρα προσέλευσης 09:00 – Ώρα εκκίνησης 10:00

Διαδρομή για όλους: Μια βόλτα με ποδήλατα στην καρδιά του κάμπου! Συναντιόμαστε στο πάρκο Ελιάς και απολαμβάνουμε μια πανέμορφη διαδρομή μέσα στις Ανθισμένες Ροδακινιές. Από τη Βέροια κατηφορίζουμε προς τον οικισμό της Μέσης, παίρνουμε το δρόμο για Κουλούρα και συνεχίζουμε προς το χωριό Άμμος. Στάση για νερό και κολατσιό. Επιστροφή στη Βέροια.

Η Ποδηλατάδα στις Ανθισμένες Ροδακινιές είναι μια εύκολη διαδρομή σε άσφαλτο που απευθύνεται σε όλους τους ποδηλάτες, άνω των 14 ετών (ανήλικοι μόνο με συνοδεία). Συνολική διαδρομή: 17km.

Απαραίτητος εξοπλισμός: Κράνος. Προαιρετικός εξοπλισμός: Γάντια, Παγούρι με νερό.

Δείτε την εύκολη διαδρομή των 17 χλμ. με ένα κλικ εδώ: http://bit.ly/2wncdbW

Διαδρομή για θαρραλέους: Από το χωριό Άμμος, όπου κάνουμε διάλειμμα για κολατσιό, οι πιο θαρραλέοι συνεχίζουν προς το φράγμα, τις τεχνητές λίμνες και τα στενά του Αλιάκμονα.

Συνολικό μήκος μέτριας/δύσκολης διαδρομής: 43 χλμ. (http://bit.ly/38gZpBi)

 

  • Περίπατος στις Ανθισμένες Ροδακινιές

Κυριακή 20/3/2022

Ώρα προσέλευσης 09:30 – Ώρα εκκίνησης 10:30

Καπελάκι, παγουράκι, smartphone για φωτογραφίες… και φύγαμε για τις Ανθισμένες Ροδακινιές! Ξεκινάμε από το πάρκο Ελιάς, όπου απολαμβάνουμε την απεριόριστη θέα του ολάνθιστου ροζ κάμπου. Τα πρώτα ανθισμένα χωράφια απέχουν ελάχιστα από το κέντρο της Βέροιας! Περπατάμε παρέα, μαθαίνουμε για την καλλιέργεια του ροδάκινου και απολαμβάνουμε μοναδικές ανοιξιάτικες στιγμές στη φύση.

 

Διαγωνισμός Φωτογραφίας

Παράλληλα, σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται και ο Φωτογραφικός Διαγωνισμός με θέμα τις «Ανθισμένες Ροδακινιές». Με τη φωτογραφική μηχανή ή το κινητό ανά χείρας, εκδράμουμε στον κάμπο για να απαθανατίσουμε το απίστευτης ομορφιάς φαινόμενο του ροζ κάμπου! Ο διαγωνισμός διοργανώνεται από τον ΤΟΒ σε συνεργασία με την Ένωση Καλλιτεχνών Φωτογράφων Κεντροδυτικής Μακεδονίας, τον Δήμο Βέροιας και την υποστήριξη της FUJIFILM Hellas. Διαβάστε αναλυτικά την προκήρυξη και όλες τις χρήσιμες πληροφορίες για τον διαγωνισμό εδώ: https://www.veriapeach.gr/photo-contest-2022

 

Χρήσιμες πληροφορίες

  • Παρακαλούνται όλοι οι συμμετέχοντες είτε στις ομαδικές δράσεις του ΤΟΒ, είτε στις ατομικές τους επισκέψεις, να τηρούν πιστά τα μέτρα για την αποφυγή διασποράς του κορωνοϊού.
  • Η Ποδηλατάδα ΔΕΝ είναι αγώνας. Έχει χαρακτήρα παρεΐστικο. Οι διοργανωτές μόνο συνοδεύουν και υποδεικνύουν τη διαδρομή. Οι ποδηλάτες συμμετέχουν με δική τους ευθύνη. Δεν υπάρχουν διαθέσιμα ποδήλατα προς ενοικίαση.
  • Η Βέροια και η γύρω περιοχή έχει πολλά και πανέμορφα καταλύματα. Μπορείτε να εξασφαλίσετε τη διαμονή σας ακόμα και αν αποφασίσετε επίσκεψη την τελευταία στιγμή!

 

Για περισσότερες πληροφορίες:

www.facebook.com/veriatourismclub

www.veriapeach.gr

toverias@gmail.com

 

ΟΠΟΙΕΣΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΑΓΕΣ / ΠΡΟΣΘΗΚΕΣ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΘΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΟΝΤΑΙ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΤΟΒ ΣΤΟ FACEBOOK

© FUJIFILM Ελλάδα